Home / Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live

Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live

Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live. Malay Drama drama I Love He akan mengisi slot Lestary di TV3. Cari Aiman ​​Hakim dan Hannah Delisha. Episod 20 skrin Saphire diarahkan oleh Bahri Uma. Mereka akan berjumpa dengan orang ramai dari 26 Disember 2018, setiap hari Rabu hingga Jumaat, jam 9 malam di TV3.

TV3 Tonton Drama Live Aku Cinta Dia

Aku Cinta Dia Episod 1 Aku Cinta Dia Episod 2 Aku Cinta Dia Episod 3
Aku Cinta Dia Episod 4 Aku Cinta Dia Episod 5 Aku Cinta Dia Episod 6
Aku Cinta Dia Episod 7 Aku Cinta Dia Episod 8 Aku Cinta Dia Episod 9
Aku Cinta Dia Episod 10 Aku Cinta Dia Episod 11 Aku Cinta Dia Episod 12
Aku Cinta Dia Episod 13 Aku Cinta Dia Episod 14 Aku Cinta Dia Episod 15
Aku Cinta Dia Episod 16 Aku Cinta Dia Episod 17 Aku Cinta Dia Episod 18
Aku Cinta Dia Episod 19 Aku Cinta Dia Episod 20 Aku Cinta Dia Episod Akhir

Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live

UDUL : AKU CINTA DIA
WAKTU SIARAN : Rabu-Jumaat, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS SKRIP : Sofia J Rhyland
PENGARAH : Bahri Uma
PRODUKSI : Saphire Screen Sdn.Bhd
JUMLAH EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : 26 Disember 2018
Aku Cinta Dia  PELAKON:
Aiman Hakim, Hannah Delisha, Nadia Brian, Ikmal Amry, Fahad Iman, Nasz Sally, Yuna Rahim, Catriona Brian, Fauzi Nawawi, Hafiz Bahari, Elly Mazlein, Zul Huzaimy, Miera Leyana, Natasha Elyzza, Idzham Ismail, Sasha Bashir, Zaefrul Nordin
Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live1
WATAK PELAKON 
Fahad Iman sebagai Ikhwan
Ikmal Amry sebagai Akbar
Hafiz Bahari sebagai Ili
Zaefrul Nordin sebagai Datuk Kamaruzzaman
Idzham Ismail sebagai Hakim
Natasha Elyzza sebagai Ariana
Sasha Bashir sebagai Katrina
Elly Mazlein sebagai Rima
Catriona Brian Ross sebagai Zaity
Fauzi Nawawi sebagai Dr Azhar
Zul Huzaimy sebagai Luq
Aiman Hakim sebagai Affan
Hannah Delisha sebagai Laila
Nadia Brian sebagai Sarina

Miera Leyana sebagai Anis
Nasz Sally sebagai Bib
Yuna Rahim sebagai Isya

Aku Cinta Dia TV3 Tonton Drama Live2
AKU CINTA DIA SINOPSIS

Kisah seorang gadis bernama Laila dalam hidupnya, walaupun cinta yang dibina dengan suaminya, Ikhwan, merosot di tengah jalan.

Laila kecewa dengan Brother Ikhwan yang tidak hadir di majlis perkahwinan. Kemudian dia meninggalkan negara itu sendiri untuk mempunyai ketenangan fikiran. Dia juga perlu berasa malu tetapi bernasib baik kerana mendapat sokongan penuh ibunya.

Mencacatkan ruangan itu merupakan salah satu cabaran yang harus dihadapi oleh Laila untuk sampai ke Amsterdam. Selepas tiba di rumahnya, dia pergi dalam perjalanan.

Laila bertemu Sarina, orang yang mesra dan popular di rangkaian sosial Instagram. Laila diberi peluang untuk menyewa bilik di kediaman Sarina selepas memberitahu apa yang berlaku.

Pertemuan dengan Laila dengan Affan, yang baru saja tiba dari Malaysia untuk melawat Sarina, telah menemuinya dengan instacrushnya. Semua orang tidak tahu sebab sebenar mengapa Laila berada di sana. Ketiganya semakin dekat.

Laila membuka kisahnya ke Amsterdam kerana dia suka melihat jawatan Affan di Instagram. Tidak disangka-sangka, Affan menawarkan untuk mengambil Laila ke tempat-tempat itu.

Affan menyimpan janjinya. Laila nyaris melupakan cerita yang ditinggalkannya di Kuala Lumpur dan sangat gembira dengan segala-galanya sehingga dia terkejut dengan berita perkahwinan Ikhwan dengan suaminya sendiri, Nel. Kisah ini sangat sedih dan Laila akhirnya memberitahu Affan mengenainya.

Rasa mula muncul. Affan memutuskan untuk meminta penyertaan Laila dan mahu berkahwin secepat mungkin. Laila terkejut dengan cadangan itu. Mereka berkahwin di amsterdam. Pada masa yang sama, Sarina ingin mencari bapa lelakinya di Malaysia, tetapi tidak mendapat kelulusan Affan.

Laila juga berfikir tentang menerima keluarganya. Bolehkah Sarina melihat bapa kandungnya? Apakah tindak balas Dr. Azhar dan Puan Zaity mengenai perkahwinan anak mereka di Amsterdam?