Home / Astro SHAW BoBoiBoy Movie 2

Astro SHAW BoBoiBoy Movie 2

Animasi filem animasi tempatan BoBoiBoy Movie 2 menerbitkan Animonsta Studios dengan kerjasama Astro Shaw akan ditayangkan serentak di lima negara iaitu Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei, dan Vietnam pada 8 Ogos 2019. Filem kedua melibatkan kos pengeluaran sebanyak RM7 juta. Penyanyi terkenal Faizal Tahir dipilih untuk menyanyikan lagu tema BoBoiBoy 2 berjudul Fire & Water.

Astro SHAW BoBoiBoy Movie 2

Astro SHAW BoBoiBoy Movie 2

Kali ini BoBoiBoy menentang kuasa purba yang dipanggil Retak`ka yang merampas elemen kuasa BoBoiBoy. Beliau dan rakan-rakannya terpaksa menghalang musuh misteri terbaru mereka daripada meneruskan rancangan jahatnya.

Menceritakan tentang BoBoiBoy dan teman-temannya diserang oleh Retak’ka, pengguna Elemental Power. Retak’ka mahu menuntut semula Elemental Power dari BoBoiBoy dan menggunakannya untuk menguasai galaksi. BoBoiBoy dan kawan-kawan Raka perlu mencari cara untuk menghentikan Retak’ka dan menyelamatkan galaksi dari ancamannya.

TAJUK : BOBOIBOY MOVIE 2
Tarikh Tayangan : 8 Ogos 2019
Terbitan : Animonsta Studios Sdn Bhd, Astro Shaw
Genre : Animasi, Aksi
Pengarah : Nizam Abdul Razak
Pelakon : Nur Fathiah Diaz, Fadzli Mohd Rawi, Dzubir Mohammed Zakaria, Wong Wai Kay, Nur Sarah Alisya Zainal Rashid, Yap Ee Jean