Home / Curi-Curi Cinta lakonan Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson

Curi-Curi Cinta lakonan Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson

Drama Curi-Curi Cinta akan memulakan penyiaran pada 29 April di slot MegaDrama Astro Ria. Ia adalah penyesuaian novel dengan tajuk yang sama, karya Siti Rosmizah. Drama ini diarahkan oleh Raja Ahmad Alauddin, tulisan-tulisan Rehal Nuharis dan pengeluaran SR One Sdn Bhd & Media Kreatif Yang Dihormati.

Curi-Curi Cinta lakonan Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson

Pelakon
Aiman ​​Hakim, Zahirah Macwilson, Talha Harith, Uyaina Arshad, Melanie Tan, Adam Lee, Fauziah Nawi, Ku Faridah, Farisha Irwayu.

Curi-Curi Cinta Episod 1 Curi-Curi Cinta Episod 2 Curi-Curi Cinta Episod 3
Curi-Curi Cinta Episod 4 Curi-Curi Cinta Episod 5 Curi-Curi Cinta Episod 6
Curi-Curi Cinta Episod 7 Curi-Curi Cinta Episod 8 Curi-Curi Cinta Episod 9
Curi-Curi Cinta Episod 10 Curi-Curi Cinta Episod 11 Curi-Curi Cinta Episod 12
Curi-Curi Cinta Episod 13 Curi-Curi Cinta Episod 14 Curi-Curi Cinta Episod 15
Curi-Curi Cinta Episod 16 Curi-Curi Cinta Episod 17 Curi-Curi Cinta Episod 18
Curi-Curi Cinta Episod 19 Curi-Curi Cinta Episod 20 Curi-Curi Cinta Episod 21
Curi-Curi Cinta Episod 22 Curi-Curi Cinta Episod 23 Curi-Curi Cinta Episod 24
Curi-Curi Cinta Episod 25 Curi-Curi Cinta Episod 26 Curi-Curi Cinta Episod 27
Curi-Curi Cinta Episod 28

Lagu Tema / OST
Terlalu Teruja – Wany Hasrita
Syurga Ditunjuk Kaki Ibu – Aishah
Seize – Akim & Majistret

Sinopsis Curi-Curi Cinta
Cerita Intan Raihana dilahirkan dalam keluarga yang sukar. Dia malu dengan keadaan keluarganya, belum lagi ibunya adalah lelaki buta dari kemalangan maut. Bapanya meninggal dunia, dia juga membenci saudaranya Iskandar yang mendakwa menjadi punca kemalangan itu.

Dihubungkan dengan kekayaan Daniel Hakim, Intan merancang untuk memikat Daniel ketika dia mengetahui Daniel adalah sepupunya Fariza. Intan bersedia melakukan pelbagai cara untuk mendapatkan Daniel Judge. Walau bagaimanapun, hati Daniel Hakim telah dikunci untuk Fariza.

Pada suatu hari, Daniel terperangkap dan terpaksa bersatu dengan Intan. Daniel telah ditipu dalam perkahwinan mereka dan mahu membalas dendam. Dia mula mengatur rancangan untuk mengajar Intan. Tindakan Daniel telah menghancurkan impian Intan selama bertahun-tahun. Di sinilah Intan mula sedar dan berubah setelah diuji dengan banyak anggapan.

Apabila Intan disahkan hamil, kasih sayang itu mula putik. Tetapi ego membataskan segalanya. Heart Intan mati untuk Daniel dan meninggalkan Daniel. Daniel terus mencari Intan untuk memujuk Intan lagi.

Drama Curi-Curi Cinta lakonan Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson Drama Curi-Curi Cinta lakonan Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson

Read Full Novel

“Kalau dah susah banget, toast aje rumah orang tua! Lagipun bila nanti suami kahwin Adik Adik jangan kaya orang mestilah haraplah anda Adik nak kahwin DENGAN orang miskin. Orang kaya nak ke terima macam tu? Adalah Abang, doa ajelah SETIAP hari Tuhan Biar meningkat usia panjangkan Abang Is. Kalau Boleh Yang mati dulu biar dari mak Abang Is. Jalankan Tanggungjawab Jangan Dulu Senang AJE orang nak kat Lain minuman Lepaskan! “.

Ya Allah! Terkedu Iskandar mendengarnya. Kenapa perangai adiknya sampai sebegitu rupa? Biadap! Kurang ajar! Berlagak! Sombong! Itulah Intan Raihana. Buang emak, buang saudara kerana duit hari sanggup lakukan apa saja. Perancangan diatur Daniel Hakim harus menjadi miliknya!

“Hei! Kalaulah NIAT awak Saya Nak menangani, sebab Berangan nak jadi orang kaya Bini. Mula hari ni! Detik ni! Awak campak terus niat awak kamu! Sebab SAYA Akan pastikan, sampai SAYA tak Akan mati pun jadi awak Isteri Saya! “Itu kata Daniel komen pada Intan. Namun perancangan tuhan tiada siapa boleh menghalangnya.

“Saya akan bertanggungjawab Is. Saya akan bernikah dengan Intan. Itu janji saya. “Tegas menjawab Daniel. Namun jelas kelukaan pada setiap patah katanya. Dendam Daniel berlingkar di hati. Janjinya! Intan Raihana akan memamah segala perbuatannya nanti!

“Kau ingat aku nak percaya lagi cerita bohong kau tu! Saya tau dah terdesak nak ikat saya! Kau goda aku! Kau buat aku jatuh pita dengan kau dan akhirnya aku tersungkur di kaki kau! Saya akui memang saya dah cintakan kamu! Tapi dengan apa yang kau buat dekat aku! Mulai saat ini, aku dah mati buat kau pita! Saya tak akan terima anak awak! Sebab perempuan macam kau bukan saja tak layak jadi bini aku! Tapi kau juga tak layak nak jadi ibu pada anak aku! Aku tak nak anak aku lahir dari rahim perempuan macam kau! Hambur Daniel sepuas hatinya.

Ya Allah! Luluh hati Intan mendengarnya. Kejamnya lelaki ini? Tanpa dapat dikawal udara mata tanpa henti.

“Adik tahu memang manusia tu tak sempurna mak. Sebab adik pun pernah membuat kesilapan yang cukup mencium dalam hidup adik. Adik kecewakan mak, Adik abang kecewakan Is. Tapi Akhirnya Adik Berubah mak. Hari janji nak mulakan hidup baru dengan adik. Tapi mana janji dia mak? Hari campak adik macam kucing kurap! Adik benci dia mak! Adik benci dia! Dia tak layak jadi suami adik! Lelaki ini dah mati dalam hidup adik!

Kini Daniel Hakim memamah perbuatannya pula. Terlajak perahu boleh diundur terlajak kata inilah padahnya! Curi-curi pita hanya itu yang mampu dilakukannya. Hati Intan telah mati buatnya! pita Berdoalah Moga Intan Raihana Menjadi Akan miliknya jua.