Home / Geng (2019) Astro First Drama Episod

Geng (2019) Astro First Drama Episod

Geng (2019) Astro First Drama Episod. Geng (Astro First). Televisyen (FTV) bertajuk ‘GENG’ dengan Sherry Alhadad, Lisa Surihani, Nadiya Nisaa, Hisham Hamid dan Alif Satar. Ia akan disiarkan di Astro First Exclusive, 480 saluran dari 18 Julai 2019 dengan harga RM15. Juga terdapat melalui platform digital, ‘on demand’.

Geng (2019) Astro First Drama Episod

SINOPSIS GENG

Bercakap mengenai Isabella (Sherry Alhadad), seorang bekas tahanan yang ingin meninggalkan dunia jenayah, tetapi bekas gengnya, ‘The Lightning Dragon’, memaksa dia untuk membuat penghantaran ubat lain. Isabella enggan memberi keputusan bahawa ibunya (Fatimah Abu Bakar) diculik. Isabella mahu mendapatkan kembali ibunya dan mengalahkan operasi gangnya yang lama, jadi dia mendapat bantuan dari dua sahabatnya, Anita (Nadiya Nisaa) dan Mariam (Lisa Surihani).

Secara kebetulan, Anita, seorang peguam dan Mariam yang seorang jurutera dan kini seorang suri rumah sepenuh masa, juga menghadapi masalah; Semua orang bekerja dan keluarga. Anita dan Mariam, mahu bebas, bersetuju untuk membantu dan mengikuti Isabella ke Padang Besar untuk menyelesaikan tugas terakhirnya, sehingga membebaskan ibu Isabella dari geng ‘Geng Naga Kilat’. Dalam perjalanan, mereka melihat kembali ke momen-momen istimewa yang membentuk ingatan semasa bersekolah. Hubungan mereka kembali, tetapi andaian yang telah berlaku di sepanjang jalan mempersulit proses bagi mereka untuk mempertimbangkan semula.

Geng (2019) Astro First Drama Episod

Adakah mereka akan membantu Sabella daripada belenggu ini? Isabella akan meninggalkan kekasihnya, Alex (Hisham Hamid), yang juga pemimpin kumpulan ‘Geng Naga Kilat’, dan yang paling penting, hubungan Isabella dengan dua sahabatnya, Anita dan Mariam kembali, ‘Freshies untuk hidup?