Home / Manuskrip Cinta Tv1 Drama lakonan Siti Saleha dan Fadlan Hazim

Manuskrip Cinta Tv1 Drama lakonan Siti Saleha dan Fadlan Hazim

Manuskrip Cinta Tv1 Drama lakonan Siti Saleha dan Fadlan Hazim.  Nantikan drama adaptasi novel Manuskrip Cinta nukilan Syamnuriezmil. Dibintangi oleh Siti Saleha, Fadlan Hazim, Hafizh Roshdi, Reen Rahim Syazuwan Hassan dan ramai lagi. Diarahkan oleh Jamal Khan. Akan ditayangkan pada bulan September nanti di saluran RTM.

Tv1 Tonton Drama Manuskrip Cinta

Manuskrip Cinta Episod 1 Manuskrip Cinta Episod 2 Manuskrip Cinta Episod 3
Manuskrip Cinta Episod 4 Manuskrip Cinta Episod 5 Manuskrip Cinta Episod 6
Manuskrip Cinta Episod 7 Manuskrip Cinta Episod 8 Manuskrip Cinta Episod 9
Manuskrip Cinta Episod 10 Manuskrip Cinta Episod 11 Manuskrip Cinta Episod 12
Manuskrip Cinta Episod 13 Manuskrip Cinta Episod 14 Manuskrip Cinta Episod 15
Manuskrip Cinta Episod 16 Manuskrip Cinta Episod 17 Manuskrip Cinta Episod 18
Manuskrip Cinta Episod 19 Manuskrip Cinta Episod 20 Manuskrip Cinta Episod Akhir
SINOPSIS MANUSKRIP CINTA

Novel Manuskrip Cinta – Tiara Sapphire. Beritahu Aryani, penulis sepenuh masa. Aryani suka bereksperimen dengan manuskrip untuk mencari perbezaan dalam setiap manuskrip yang ditulisnya.

Manuskrip keempat tulisannya tidak diterbitkan oleh editor, Kak Adibah, yang merasakan bahawa kisah cinta yang ditulisnya terlalu kosong tanpa watak antagonis. Kak Adibah mencabar Aryani jatuh cinta jika dia mahu menulis perasaan cinta yang lebih dramatik.

Watak asal yang ditulis dalam manuskrip Aryani sebenarnya adalah berdasarkan kepada Dr. Rian Akasyah, ahli kardiologi, ahli kardiologi yang menyewa rumah di sebelahnya. Dian sentiasa menonton pergerakan Rian, dengan mengambil kira kerjaya Rian dan perkara-perkara yang berkaitan dengan kehidupan ahli kardiologi. Pengantin perempuan Rian, Helena juga dimasukkan dalam manuskripnya.

Seperti yang dikatakan Kak Adibah untuk bercinta, Aryani terpaksa mencari teman lelaki tetikus putih untuk bereksperimen dengan cinta dalam manuskripnya. Dian bertanya kepada sahabatnya, Gee, untuk mencari teman lelaki. Tidak disangka-sangka, dia memperkenalkan dirinya kepada lelaki yang memulakan kilang itu yang pernah ditemui oleh Dr. Izak Ashaal, yang juga kawan Gee, yang dikasihi oleh Effan.

Doktor Izak Ashaal, spesialis tulang, ortopedik. Masalahnya timbul selepas Aryani tahu bahawa Izak mempunyai agenda sendiri dengan Effan.

 Drama Manuskrip Cinta

JUDUL : MANUSKRIP CINTA
SIARAN TV : TV1 RTM
NO’S OF EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : September 2019
PENULIS NOVEL : Syamnuriezmil
PENGARAH : Jamal Khan
PRODUKSI : Zamriez Golden Picture Sdn Bhd
PELAKON : Siti Saleha, Fadlan Hazim, Hafizh Roshdi, Reen Rahim, Nur Risteena Munim, Syazuwan Hassan, Wan Sharmila, Syaffiq Sahli, Normah Damanhuri, Aleza Shadan, Anne Abdullah, Aida Khalida , Zulkifli Ismail
WATAK PELAKON
Fadlan Hazim sebagai Doktor Izak Ashaal
Hafizh Roshdi sebagai Doktor Rian
Reen Rahim sebagai Gee
Syazuwan Hassan sebagai Effan
Aleza Shadan sebagai Puan Diana
Siti Saleha sebagai Dian Aryani
Nur Risteena Munim sebagai Helena