Home / Ombak Rindu iFlix – Remy Ishak Izara Aishah Drama

Ombak Rindu iFlix – Remy Ishak Izara Aishah Drama

Ombak Rindu iFlix – Remy Ishak Izara Aishah Drama. Miniseri Drama Ombak Rindu dijangka akan dikeluarkan akhir tahun ini. Bersama dengan Infinitus Entertainment, iflix akan melengkapkan trilogi dengan penyesuaian Serenity Love Final (Ombak Rindu 2) dan Rindu Cintaku (Ombak Rindu 3), yang berkisar mengenai perjalanan Hariz dan Izzah melalui lombong cinta, selepas bahawa rahsia gelap muncul.

Para Pelakon Ombak Rindu

Remy Ishak (Hariz), Izara Aishah (Izzah), Diana Danielle (Mila), Hanna Aqeela (Elin), Uqasha Senrose (Hazirah) dan banyak lagi.

Ombak Rindu Episod 1 Ombak Rindu Episod 2 Ombak Rindu Episod 3 Ombak Rindu Episod 4

Sinopsis Ombak Rindu (iflix)

Hari ini, iflix, perintis hiburan digital terbesar di Asia Tenggara, mengumumkan bahawa penggambaran siri mini cerita cinta yang paling epik di Malaysia, Ombak Rindu, sudah pun bermula. Penyesuaian novel trilogi terbaik Fauziah Ansari mengandungi empat episod yang akan melengkapkan cerita cinta antara Haris dan Izzah.
Ombak Rindu iFlix - Remy Ishak Izara Aishah Drama
Pada tahun 2011, ia adalah filem yang disesuaikan dari novel pertama, menceritakan tentang Izzah, seorang gadis naif yang dijual sebagai pelacur oleh pamannya, dan diperkosa oleh Hariz yang kemudian membawanya sebagai perempuan simpanan. Di dalam filem itu, cinta mencungkil antara mereka yang membawa kepada perkahwinan.

Semasa pelancaran, buat kali pertama dalam sejarah, drama cinta berjaya merangkumi lebih daripada RM10 juta kotak pejabat dan masih mengungguli sebagai 15 filem teratas dengan koleksi tertinggi di Malaysia. Populariti filem ini juga telah diiktiraf kerana kejayaannya yang luas – untuk pelakon, pengarah, dan anugerah untuk sinematografi dan lagu tema, yang menguatkan statusnya sebagai cerita cinta yang ikonik. Walau bagaimanapun, filem itu telah menarik kontroversi dengan beberapa pengkritik mengatakan ia mengangkat jenayah rogol.

Ombak Rindu iFlix - Remy Ishak Izara Aishah Drama

Lapan tahun kemudian, dengan Infinitus Entertainment, iflix akan melengkapkan trilogi ini dengan penyesuaian Siri Love Endless (Ombak Rindu 2) dan Rindu Cintaku (Ombak Rindu 3), yang berkisar perjalanan Hariz dan Izzah melalui lombong cinta selepas rahsia gelap muncul semula.

Ombak Rindu iFlix - Remy Ishak Izara Aishah Drama

iflix juga mengesahkan pelakon mini-seri ini yang juga bintang Malaysia yang popular, seperti Remy Ishak sebagai Hariz, Izara Aishah sebagai Izzah, Datin Diana Danielle sebagai Mila, Hanna Aqeela sebagai Elin, dan Uqasha Senrose sebagai Hazirah. Osman Ali, nama terkenal dalam industri, kembali sebagai pengarah siri ini.

Mark Francis, Pengarah Pemrograman Asal iflix Global, berkata: “Semasa Ombak Rindu dilancarkan pada tahun 2011, ia telah merangkul reputasinya sendiri sebagai salah satu filem yang paling popular dan cerita berkaitan cinta di Malaysia. Hari ini, dia telah menjadi gelaran cinta Itu bukan satu pun yang asing kepada industri. Namun, saya tidak menyedari bahawa ia hanya sebahagian daripada cerita itu, dan nampaknya terdapat dua novel lain yang membentuk trilogi, yang tidak pernah direalisasikan di layar perak. ”
Ombak Rindu iFlix - Remy Ishak Izara Aishah Drama
“Saya percaya iflix siri mini bukan sahaja menyeronokkan untuk peminat filem Ombak Rindu tetapi ia juga akan memperkenalkan satu siri Ombak Rindu kepada generasi baru peminat. Kami ingin memulihkan gelaran cinta klasik di Malaysia, dan memberikannya rupa dan rasa baru untuk merancang ceritanya, “kata Francis.
Gayatri Su-Lin Pillai, Penerbit Eksekutif Infinitus Entertainment, berkata: “Pada peringkat awal untuk membangunkan konsep dan visualisasi novel laris ini, kami berhasrat untuk menghasilkan produk yang tidak hanya menarik secara visual tetapi juga memaparkan gabungan terbaik pelakon dan penglihatan berwawasan tinggi. Fauziah yang sangat terkenal novel adalah asas cerita yang akan dibentangkan, tetapi kita juga menyedari hakikat bahawa mereka perlu diberi nafas baru untuk memperlihatkan kisah tentang wanita Melayu moden, menjaga aspirasi novel yang asal Apa yang kami tawarkan kepada penonton ialah siri novel yang diilhamkan, yang akan membawa penonton ke seluruh pengalaman pahit, manis dan berduri – drama, drama, drama dan yang paling penting, takdir. ”

Fauziah Ansari, pengarang trilogi Ombak Rindu, juga berkata: “Saya percaya harus ada perbezaan antara kandungan novel dengan karya-karya lain berdasarkan kesesuaian rancangannya. Namun, saya harap mereka yang membaca novel dari Cinta Tidak Akhirnya (Ombak Rindu 2) dan Rindu Cintaku (Ombak Rindu 3) mempunyai perasaan serupa atau serupa, sama ada membaca novel atau menonton serangkaian premium Ombak Rindu. Saya harap mereka yang tidak pernah membaca novel ini, semoga mereka suka adaptasi terkini dan sebagainya, mengikuti kerja saya di pasaran. “

Nantikan drama Ombak Rindu mini series 4 episod di iflix pada penghujung tahun ini.