Home / Pia lakonan Zara Zya dan Alif Satar Drama

Pia lakonan Zara Zya dan Alif Satar Drama

Drama Pia, yang akan disiarkan di slot Samarinda, akan bermula pada 13 Mei. Yang diarahkan oleh Azman Yahya (Jinggo), adalah isu JS Pictures dan disiarkan selama 15 episod setiap hari Rabu hingga Jumaat jam 10 malam.

Pia Episod Free

Pia Episod 1 Pia Episod 2 Pia Episod 3 Pia Episod 4 Pia Episod 5
Pia Episod 6 Pia Episod 7 Pia Episod 8 Pia Episod 9 Pia Episod 10
Pia Episod 11 Pia Episod 12 Pia Episod 13 Pia Episod 14 Pia Episod 15 Akhir

Sinopsis Drama Pia

Drama ini menceritakan tentang Pia yang terjebak antara tugasnya sebagai isteri dan tanggungjawabnya terhadap abangnya yang cacat.

Selepas ibu bapanya dibunuh oleh dadah, Pia dijaga oleh Encik Long Mat. Pia mempunyai kakak penyandang cacat akibat cerebral palsy bernama Budi. Zafran, kawan Pia suka Pia dari zaman kanak-kanak hingga dewasa.

Zafran tinggal bersama bapanya dan pamannya, Ila senyap. Ila selalu memerhatikan isyarat Zafran dan mengetahui perkembangan cinta Zafran dan Pia.

Ila cuba menghalangnya. Zafran kemudian meneruskan pengajian di luar negeri tetapi masih meneruskan hubungannya dengan Pia. Selepas pulang ke tanah air, mereka telah berkahwin walaupun mereka tidak diluluskan oleh Ila.

Nasib tidak memihak kepada Pia apabila Zafran memutuskan untuk menghantar Budi ke pusat jagaan Pia untuk memberi perhatian penuh kepadanya. Akhirnya watak Zafran mula berubah dan menambah kesengsaraan hati Pia.

Pia lakonan Zara Zya dan Alif Satar Drama

Berita Berkaitan

Drama Pia yang menampilkan karakter OKU adalah antara produk baru yang akan dibentangkan oleh Alif Satar, artis serba boleh sempena 2019.

Bertekad untuk memberi tumpuan kepada akting pada tahun baru, Alif yang dipasangkan dengan artis kanan, Sheila Rusly dalam penerbitan JS Pictures, mencabar dirinya untuk menghargai watak seorang gadis yang perlu berinteraksi dengan orang kurang upaya.

Alif mendakwa sengaja keluar dari zon selesa dan ‘melarikan diri’ dari watak romantik yang dianggap sinonim dengannya. “Memandangkan pada 2018, saya tidak menerima tawaran untuk bertindak kerana ia terikat dengan komitmen lain. Sepanjang masa ini, saya terikat sebagai adaptasi novel romantis romantis.

“Bagaimanapun, sebaik sahaja tawaran JS Pictures diterima, saya melihat plot drama yang cukup untuk menyentuh hati. “Malah, saya perlu belajar bahasa isyarat, tetapi saya bernasib baik kerana ibu bapa telah mengajar saya bagaimana berkomunikasi dengan OKU,” katanya kepada BH Online.

Alif mengakui bahawa dia mengalami kesukaran mengubah watak di Pia, dia harus menghafal dialog Sheila untuk memudahkan komunikasi.”Saya perlu tahu dialog Sheila menerusi bahasa isyarat dan memberi jawapan dalam bentuk dialog lisan,” katanya.

Selain Alif, drama itu akan disiarkan di TV3, Ramadhan akan datang akan menampilkan Naim Daniel, Zara Zya dan banyak lagi. Alif memuji Zara untuk bertindak yang setia kepada drama itu. “Sebelum ini, saya hanya bertemu Zara pada masa-masa dan tidak tahu sifat sebenarnya dalam set penggambaran. “Walaupun bergurau, Zara komited dan berkelakuan baik. Saya banyak belajar dengan Zara, Naim, Sheila dan seluruh kru pengeluaran. “Kami memulakan penggambaran sejak November lepas dan dijangka selesai, bulan depan,” katanya. – BHarian