Home / Raja Sawit (2019)

Raja Sawit (2019)

PETALING JAYA: Program TV3 Bakal menyiarkan Masakan TV Realiti ala ‘MasterChef’ dikenali “Sawit Raja” pada jam 6 petang SETIAP Sabtu, mulai Jun 8 Jogja.

Raja Sawit (2019) | TV3 Episod.

Raja Sawit (2019) Episod 1 Raja Sawit (2019) Episod 2 Raja Sawit (2019) Episod 3
Raja Sawit (2019) Episod 4 Raja Sawit (2019) Episod 5 Raja Sawit (2019) Episod 6
Raja Sawit (2019) Episod 7 Raja Sawit (2019) Episod 8 Raja Sawit (2019) Episod 9
Raja Sawit (2019) Episod 10 Raja Sawit (2019) Episod 11 Raja Sawit (2019) Episod 12
Raja Sawit (2019) Episod 13 Raja Sawit (2019) Episod 14 Raja Sawit (2019) Episod 15

Program membariskan 16 Merangkumi Peserta Pasukan Lapan, Bakal akan mempamerkan dua Ikon Terkenal selebriti chef Datuk Chef Wan Redzuawan Ismail Atau Serta juri Bekas ‘Iron Chef’ dan ‘Hell Kitchen’, Chef Martin Yan dari China selaku JURI, pengajar memberikan hos.

Peserta Terbaik Adalah dari Pelajar Lapan kolej kulinari terkemuka Negara Yang Akan memberi dijemput kering Eksklusif Bersaing MENGGUNAKAN DENGAN Acha Minyak Sawit SEBAGAI bahan mengendalikan.

Acha dari Universiti SEGI, Kota Damansara; Universiti Antarabangsa UNITAR; Universiti UCSI; Kolej Universiti BERJAYA; Universiti Teknologi MARA (UiTM) Puncak Alam; Kolej Antarabangsa Pengurusan Perhotelan YTL; Kolej Teknologi memberi Kolej Antarabangsa Kesenian HELP Serta INTI Subang.

Menteri Industri Utama, Teresa Kok Pada ITU program media Sidang Mengenai Sri Pentas di, here Hari Ini, Berkata beliau Gembira amatlah Rangkaian Televisyen Media Prima kerana sudi menganjurkan Pertandingan Realiti Masakan Bagi mempromosi PENGGUNAAN Minyak Sawit Dalam pilkada rakyat.

Katanya, program dihoskan Oleh dua Ikon memberi Tukang Masak Terkenal ITU Akan membebaskan memperkenal memberi mempromosi Pelbagai Masakan Tempatan Berasaskan Minyak Sawit.

“Peserta Juga berpeluang mempelajari memberi mencuba Pelbagai Teknik Serta Resipi Masakan daripada Yang Sundal memberi Berkhasiat Chef Chef Wan memberi Martin.

“Dulu Kita selalu Lihat Rancangan Realiti dianjurkan di enggan Barat, Sekarang sudah Ada Kita Sendiri Pertandingan Memasak dikenali ‘Raja Sawit’ yang MAMPU Seyegan Ramai Untuk orang Watch,” Katanya.

Sepanjang Enam episod, Peserta all Akan menaiki bas ‘Raja Sawit’ Ke lokasi selamat Pelbagai Untuk PENGALAMAN Memasak MENGGUNAKAN sayur-sayuran memberi ikan memotong menerusi Konsep ‘dari ladang Ke Meja’.

Mulai episod Ketiga, Acha Akan Melalui pusingan penyingkiran Sebelum Tiga Pasukan Bakal Terbaik di ke saingan akhir episod keenam.

Pemenang Bakal menerima gelaran ‘Sawit Raja’, trofi memberi Penghargaan Sijil, PENGINAPAN dua Tiga Malam hari di The Banjaran Hot Springs Retreat RM10,000 bernilai Seorang, selain Latihan enarik di Restoran Chef Wan Wan Milik 1958 Serta pisau ditandatangani Chef Martin.

Sementara ITU, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima, Johan Ishak, Tujuan program Adalah ITU Berkata Utama Untuk menyokong Kempen ‘Sayangi Sawitku’ dianjurkan Kerajaan Ramai orang memberi menggalakkan MENGGUNAKAN Minyak Sawit Meluas Untuk Memasak kering.

“Ini program Juga Untuk matlamat mengetengah memberi mempersiapkan chef Terbaik Untuk molting Berkhidmat di Memasak MENGGUNAKAN keseluruhan Peringkat DENGAN Minyak Sawit.

“Kami also all Akan Yakin Peserta Mendapat Manfaat mencium menerusi ilmu Perkongsian, Pendedahan Kemahiran memberi Teknik Memasak dicurahkan Chef Wan Dan Martin Sepanjang rakaman Rancangan berkenaan berlangsung,” Katanya.