Home / Utusan Cinta Buat Adam Tv3 Drama Live

Utusan Cinta Buat Adam Tv3 Drama Live

Utusan Cinta Buat Adam Tv3 Drama Live. Siaran bermula pada 3 Julai di Akasia Slot TV3 drama adaptasi novel Myra Ameer, Utusan Cinta Buat Adam. Mengeluarkan Syarikat Pengeluaran A-Ten Alliances Sdn Bhd dan Arahan-arahan Along Kamaludin.

Para Pelakon

Kamal Adli, Puteri Aishah, Sharifah Sakinah, Kartina Aziz, Nazeera Sardi, Nazrief Nazri, Ikhlas Jalil, Sharifah Shahora, Noniswara, Kuza, Aleeza Kasim

TV3 Tonton Live Drama Utusan Cinta Buat Adam

Utusan Cinta Buat Adam Episod 1 Utusan Cinta Buat Adam Episod 2
Utusan Cinta Buat Adam Episod 3 Utusan Cinta Buat Adam Episod 4
Utusan Cinta Buat Adam Episod 5
Utusan Cinta Buat Adam Episod 6
Utusan Cinta Buat Adam Episod 7 Utusan Cinta Buat Adam Episod 8
Utusan Cinta Buat Adam Episod 9 Utusan Cinta Buat Adam Episod 10
Utusan Cinta Buat Adam Episod 11 Utusan Cinta Buat Adam Episod 12
Utusan Cinta Buat Adam Episod 13 Utusan Cinta Buat Adam Episod 14
Utusan Cinta Buat Adam Episod 15 Utusan Cinta Buat Adam Episod 16
Utusan Cinta Buat Adam Episod 17 Utusan Cinta Buat Adam Episod 18
Utusan Cinta Buat Adam Episod 19 Utusan Cinta Buat Adam Episod 20
Utusan Cinta Buat Adam Episod 21 Utusan Cinta Buat Adam Episod 22
Utusan Cinta Buat Adam Episod 23 Utusan Cinta Buat Adam Episod 24
Utusan Cinta Buat Adam Episod 25 Utusan Cinta Buat Adam Episod 26
Utusan Cinta Buat Adam Episod 27 Utusan Cinta Buat Adam Episod 28
Utusan Cinta Buat Adam Episod Akhir
SINOPSIS UTUSAN CINTA BUAT ADAM.

Utusan Cinta Buat Adam Tv3 Drama Live

Beritahu Aireen Husna, seorang arkitek yang sering melihat Adam Firdaus di masjid yang selalu dilihatnya. Aireen jatuh cinta kepada Adam walaupun dia tidak tahu siapa sebenarnya Adam.

Aireen bermimpi tentang suami yang setia dan akan mengasihi Rasullah dan Siti Khadijah. Dengan terkejut dengan kesungguhan Siti Khadijah untuk memiliki Rasullulah, Aireen mula merce yang Adam dan terus memohon untuknya.

Adam keliru tentang menerima permohonan daripada Aireen. Desakan Tok Wan yang mahu Adam berkahwin dengan Liyana tidak menyenangkan Adam. Tetapi akhirnya, Adam memilih untuk menerima permohonan Aireen.

Persetujuan Adam untuk berkahwin dengan Aireen adalah untuk menggembirakan semua ahli keluarga kecuali Tok Wan yang merasakan Adam tidak taat. Tok Wan marah Adam menolak pilihannya. Kemarahannya semakin besar ketika Adam dan Aireen tetap bersatu padahal sebenarnya dia berada dalam kendali.

Aireen menganggap Adam menerimanya kerana kasihannya tetapi pendirian Adam berbeza. Adam mahu hubungan yang lebih halus selepas mereka bersatu.

Pada hari pernikahan mereka, Adam tidak mengharapkan gadis itu bertemu dengan isterinya beberapa kali, Adam sangat gembira kerana dia jatuh cinta dengan Aireen.

Walaupun Adam dan Aireen tidak berkahwin atas dasar cinta, mereka saling melengkapi dan menjalani fasa baru dengan cinta.

Apabila perkahwinan mereka mengambil masa sehingga tiga bulan, Aireen masih mengandung. Tok Wan mula campur tangan dan memberitahu Aireen untuk membuat pemeriksaan kesuburan. Aireen didapati mengalami masalah kehamilan dan terpaksa menjalani rawatan kesuburan jika mengandung.

Aireen kecewa tetapi Adam tetap tenang dan bersetuju dengan Aireen melalui sesi rawatan seperti yang disarankan oleh ibu mertuanya.

Tok Wan membenci Aireen sekali lagi. Dia memalukan Adam untuk berkahwin semula tetapi Adam tidak bersetuju. Aireen juga menghalang dengan tegas. Sakit penolakan Adam dan protes Aireen, Tok Wan semakin marah.

Setelah ditipu oleh Liyana, Tok Wan mula menggunakan sihir hitam untuk memisahkan Adam dan Aireen. Bagaimanakah Adam dan Aireen mempertahankan hubungan cinta mereka?